ГоловнаСвіт

Спікер російського МЗС назвала адміністрацію Обами озлобленими невдахами

Росія відповіла образами на нові санкції.

Спікер російського МЗС назвала адміністрацію Обами озлобленими невдахами
Фото: EPA/UPG

Офіційна представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала адміністрацію президента США Барака Обами "групою зовнішньополітичних невдах, озлоблених і недалеких".

Так вона прокоментувала рішення США ввести нові санкції, пов'язані з хакерськими атаками російської розвідки.

"Усе, завіса. Поганий спектакль закінчено. Увесь світ, від партеру до гальорки, спостерігає нищівний удар по престижу Америки і її лідерству, заподіяний Бараком Обамою і його малограмотною зовнішньополітичною командою, яка розкрила світові свій головний секрет - винятковість була маскуванням безпорадності. І жоден ворог США не міг би зробити гірше", - написала Захарова у фейсбуці.

Офіційні заяви з приводу санкцій і контрзаходи Росія має намір представити вже у п'ятницю, додала вона.

Прес-секретар Володимира Путіна і собі заявив, що адміністрація Обами своїми діями прагне підірвати позиції обраного президента Дональда Трампа на міжнародній арені.

"Це дії, які істотно підривають зовнішньополітичні позиції наступної адміністрації... Майбутній адміністрації і прийдешньому, обраному, президенту нав'язують модель поведінки", - сказав він.

У твіттері Посольства Росії в Великобританії тим часом з'явився запис, у якому рішення США порівнюється з Холодною війною, а президента США названо "кульгавою качкою" (прізвисько президента, який незабаром покине свій пост).

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки ввели санкції проти Росії за спроби втрутитися у вибори президента. У "чорний список" потрапили шість громадян Росії, в тому числі керівник Головного розвідувального управління Ігор Коробов, його заступники Володимир Алексєєв, Ігор Костюков, Сергій Глізунов, а також ще двоє (судячи з усього - хакери) - Олексій Белан (нікнейми Абирвалг, Федюня, Маг, Містер Магістр) і Євген Богачов (нікнейми Ластік, Монстр, Славік, lucky12345, Pollingsoon).

Також було прийнято рішення депортувати 35 російських дипломатів, а решті заборонити доступ на дві дачі на території Штатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram