ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти Росії через хакерські атаки

Під них потрапили чотири топ-розвідники РФ; 35 дипломатам наказали покинути країну.

США ввели санкції проти Росії через хакерські атаки
Фото: wikipedia.org

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти Росії за спроби втрутитися у вибори президента.

Про це повідомляється на сайті американського Мінфіну.

У "чорний список" потрапили шість громадян Росії, в тому числі керівник Головного розвідувального управління Ігор Коробов, його заступники Володимир Алексєєв, Ігор Костюков, Сергій Глізунов, а також двоє інших росіян (судячи з усього хакери) - Олексій Белан (нікнейми Абирвалг, Федюня , Маг, Містер Магістр) і Євген Богачов (нікнейми Ластик, Монстр, Славік, lucky12345, Pollingsoon).

Також до нього увійшли автономна некомерційна організація "Професійне об'єднання конструкторів систем інформатики" (АНО "ПО КСІ"), Федеральна служба безпеки, Головне розвідувальне управління, організація "ЦОР Сек'юріті", ТОВ "Спеціальний технологічний центр".

Крім того, США вирішили видворити з країни 35 російських дипломатів, пише  Reuters з посиланням на джерело в американському уряді.

Також російським чиновникам, починаючи з полудня п'ятниці, буде заборонено доступ в дві установи на території Нью-Йорка і Меріленда, якими вони раніше користувалися.

"Ці дії робляться у відповідь на утиски росіянами американських дипломатів і дій з боку їхніх дипломатів, які ми вважаємо невідповідними дипломатичній практиці", - повідомило джерело видання.

Нагадаємо, США звинувачують Росію в хакерських атаках на сервери Національного демократичного комітету, з яких були вкрадені документи Демократичної партії. Папери пізніше були опубліковані сайтом WIkiLeaks.

Нові заходи вирішили ввести тільки через кілька тижнів після виборів, щоб Білий дім не виглядав захисником інтересів Гілларі Клінтон, яка програла президентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram