ГоловнаСвіт

Міноборони РФ встановило фразу з радіообміну Ту-154, що пояснює катастрофу

Особлива ситуація на борту літака російського Міноборони була протягом 10 секунд.

Міноборони РФ встановило фразу з радіообміну Ту-154, що пояснює катастрофу
Спасатели на месте падения Ту-154
Фото: EPA/UPG

Роман Волков - командир російського Ту-154, який розбився в Чорному морі, - під час розмови з диспетчерами промовив фразу, що свідчить про "особливу ситуацію" на борту.

Про це повідомив начальник служби безпеки польотів Збройних сил РФ Сергій Байнетов під час прес-конференції урядової комісії з розслідування катастрофи, передає "Дождь".

"Радіообмін був вкрай лаконічним. Особлива ситуація була протягом 10 секунд. Я не можу сказати вам про закрилки і інші речі, які ми почули", - сказав Байнетов.

За його словами, "все було досить штатно, але була одна фраза, яка говорить про розвиток особливої ситуації". "Більше вона нам ні про що не говорить", - підкреслив представник оборонного відомства.

Авіакатастрофа Ту-154 сталася 25 грудня. На борту перебували 92 людини. Літак виконував рейс Міноборони Росії в сирійську Латакію.

За фактом аварії СК РФ порушив кримінальну справу за ст. 351 КК РФ ("Порушення правил польотів або підготовки до них, що спричинило з необережності смерть людини або інші тяжкі наслідки").

Як повідомляли раніше сьогодні, третю "чорну скриньку" російського Ту-154 знайшли понищеною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram