ГоловнаСвіт

Автосистема гальмування вантажівки дозволила уникнути більшого числа жертв теракту в Берліні, - DW

Автосистема гальмування вантажівки дозволила уникнути більшого числа жертв теракту в Берліні, - DW
Теракт в Берлине
Фото: EPA/UPG

Завдяки автоматичній гальмівній системі вдалося уникнути ще більшої кількості жертв під час теракту в Берліні. Гальмівна система зупинила тягач після 70-80 метрів шляху.

Про це повідомило видання Suddeutsche Zeitung, а також телерадіокомпанії WDR і NDR з посиланням на слідчих групи City, якою керують представники Федеральної прокуратури Німеччини, передає Deutsche Welle.

За інформацією ЗМІ, гальмівна система відреагувала на удар автоматичною зупинкою тягача, що дозволило врятувати не одне життя. Під час схожого теракту влітку цього року в Ніцці загинули понад 80 осіб.

Як повідомляли раніше, саме спроби першого водія - поляка Лукаша Урбана - перешкодити нападу дозволили запобігти великій кількості жертв. Однак встановлені протягом розслідування факти свідчать, що поляк був поранений пострілом у голову за кілька годин до здійснення теракту.

У результаті наїзду вантажівки на відвідувачів різдвяного ярмарку в Берліні під колесами транспортного засобу загинули 11 людей, ще близько 50 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Згодом у кабіні вантажівки виявили тіло водія.

Поліція виявила на кермі і в самій кабіні відбитки пальців головного підозрюваного - вихідця з Тунісу Аніса Амрі. 23 грудня поліція застрелила його в Мілані, коли він відкрив стрілянину під час спроби перевірити документи.

Нагадаємо, напередодні у ФРН затримали громадянина Тунісу за підозрою в причетності до теракту в Берліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram