ГоловнаСвіт

Влада Колумбії амністувала повстанців FARC

Повстанці, винні в тяжких злочинах, відбуватимуть альтернативні покарання.

Влада Колумбії амністувала повстанців FARC
Колумбия
Фото: moe-online.ru

Влада Колумбії звільнила від переслідувань за незначні порушення тисячі демілітаризованих бойовиків із угруповання "Революційні збройні сили Колумбії" (FARC).

Як повідомляє агентство Рейтер, відповідний закон ухвалив Конгрес Колумбії.

Під дію закону, який є ключовою частиною підписаної минулого місяця мирної угоди між урядом і FARC, не підпадатимуть бойовики, які здійснили військові злочини і порушували права людини, відзначає агентство.

Амністія також стосується колумбійських військовослужбовців.

"Повстанці, винні у тяжких злочинах, як-от масові вбивства, сексуальне насильство або викрадення - не будуть амністовані, але відбуватимуть альтернативні покарання (наприклад, проводитимуть розмінування), які призначить спеціальний суд", - пояснює агентство.

Якщо умови мирної угоди будуть дотримані, протягом наступних шести місяців зброю складуть сім тисяч бійців FARC.

Раніше, 1 грудня, Конгрес Колумбії схвалив мирну угоду з повстанцями FARC.

За досягнення перемир'я з FARC президент Колумбії отримав Нобелівську премію миру. Він обіцяв передати $975 тис. доларів жертвам конфлікту з угрупованням.

"Революційні збройні сили Колумбії" (FARC) - збройне крило Комуністичної партії - було створено в Колумбії в 1964 році. Відтоді в країні тривала громадянська війна. До 2002 року чисельність бойовиків FARC сягнула 200 тис. осіб, рух контролював третину країни. Мирні переговори почалися в 2012 році. До цього FARC зазнала низки великих військових поразок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram