ГоловнаСвіт

Трамп виступив проти нових санкцій щодо Росії

Майбутній президент вважає, що хакерські атаки потрібно забути.

Трамп виступив проти нових санкцій щодо Росії
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Обраний президент США Дональд Трамп заявив, що США варто забути про претензії щодо хакерських атак з боку Росії під час американської президентської кампанії і рухатися далі.

Про це повідомляє "Бі-бі-сі".

"Я думаю, що нам треба рухатися далі. Думаю, що комп'ютери серйозно ускладнили нам життя", - сказав Трамп у відповідь на запитання журналіста про те, чи потрібно адміністрації США вводити нові санкції проти Росії. За повідомленнями американських ЗМІ, в четвер, 29 грудня, Білий дім може оголосити про нові санкції проти Москви "за втручання у вибори".

У відповідь на запитання журналіста про хакерські атаки Дональд Трамп зауважив, що в комп'ютерну епоху "ніхто не знає точно, що відбувається".

Трамп раніше висловлював сумніви у висновках американської розвідки про те, що за атакою на комп'ютери Демократичної партії США під час виборчої кампанії стоять російські хакери.

Сам Трамп наполягає на тому, що відносини з Росією можна було б поліпшити. Минулого тижня він заявив, що отримав "дуже приємний" лист від російського президента Володимира Путіна, в якому той закликає налагодити більш тісні зв'язки між двома країнами.

За даними CNN, нові санкції Білого дому будуть включати дипломатичні й інші заходи. У тому числі можуть бути названі імена людей, які відповідальні за інформаційну кампанію, в рамках якої використовувалися відомості, отримані завдяки злому комп'ютерів Демократичної партії.

Агентство Reuters із посиланням на двох американських чиновників повідомляє, що в адміністрації Обами обговорювали економічні санкції, а також обмеження на роботу російських дипломатів.

Москва заперечує всі звинувачення в тому, що хакерські атаки на Демократичну партію США здійснювалися при схваленні російського уряду або держструктур. У середу офіційний представник російського МЗС Марія Захарова заявила, що Кремль дасть відповідь у разі, якщо влада США введе нові санкції проти Росії. За словами Захарової, будь-які дії проти російських дипломатичних представництв у США "негайно зрикошетять по американських дипломатах у Росії".

Минулого тижня міністерство фінансів США оголосило про розширення санкцій, введених проти Росії через анексію Криму та збройний конфлікт на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram