ГоловнаСвіт

Біля узбережжя Лівії врятували близько 900 мігрантів

У 2016 році Середземним морем в Італію прибули близько 180,3 тис. мігрантів.

Біля узбережжя Лівії врятували близько 900 мігрантів
Фото: EPA/UPG

В акваторії Середземного моря поблизу узбережжя Лівії за останню добу підібрали близько 900 мігрантів, які намагалися дістатися до берегів Європи.

Про це в середу, 28 грудня, повідомила прес-служба берегової охорони Італії, передає DW.

Більшість врятованих пливли в бік Європи на двох дерев'яних судах, їх підібрали в ніч на 28 грудня. До 40 чоловік берегова охорона врятувала вранці 28 грудня з іншого судна.

Ще близько 400 мігрантів у Середземному морі підібрало судно Aquarius організації SOS Mediterranee. Серед них, за даними організації, - вихідці з Еритреї, Бангладешу, Пакистану, Сомалі та Сирії, повідомляє агентство AFP.

До цього порятунку протягом 2016 року Середземним морем в Італію прибули близько 180,3 тисячі мігрантів. Саме таку кількість зареєстрували в італійських портах представники влади, повідомили 28 грудня у міністерстві внутрішніх справ країни. Це більше від попереднього річного рекорду, зафіксованого в 2014 році, коли зареєстрували 170 тис. мігрантів.

За даними ООН, під час спроб дістатися європейського узбережжя Середземним морем загинуло близько п'яти тисяч мігрантів.

Як повідомлялося, на початку листопада під час корабельної аварії біля берегів Лівії загинуло понад 200 мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram