ГоловнаСвіт

Керрі пояснив позицію США щодо ізраїльської резолюції в Радбезі ООН

Ізраїль - друг, але інтереси США - на першому місці.

Керрі пояснив позицію США щодо ізраїльської резолюції в Радбезі ООН
Фото: Скриншот с онлайн-трансляции

Держсекретар США Джон Керрі в середу виступив в Держдепартаменті з промовою про вирішення конфлікту між Ізраїлем і палестинцями.

Відповідаючи на критику на адресу США, які утрималися під час голосування в раді безпеки ООН щодо резолюції, що закликає Ізраїль до припинення будівництва поселень на Західному березі і в Східному Єрусалимі, Керрі заявив, що США діяли відповідно до своїх цінностей, передає Голос Америки.

Характеризуючи позицію тих, хто критикує рішення США, Керрі підкреслив, що США - друг Ізраїлю.

"На жаль, дехто вважає, що дружба США означає прийняття будь-якої політики - незалежно від наших власних інтересів, наших принципів - навіть після того, як ми багато разів закликали до зміни тієї чи іншої політики. Друзі повинні говорити один одному сувору правду, і дружба вимагає взаємної поваги", - зазначив глава Держдепартаменту.

Керрі підкреслив, що його завдання - насамперед захищати Сполучені Штати Америки, "наші цінності і наші інтереси у світі".

"І, якби ми залишалися байдужими, усвідомлюючи, що тим самим ми допомагаємо закріпити небезпечні тенденції, небезпечні ескалацією конфлікту і нестабільністю в регіоні, де у нас є життєво важливі інтереси, то ми відкинули б відповідальність, яка лежить на нас", - додав він.

Нагадаємо, рішення США утриматися під час голосування в Ізраїлі назвали зрадою.

Раніше у вівторок обраний президент США Дональд Трамп, який обійме посаду наприкінці січня майбутнього року, пообіцяв Ізраїлю захищати його інтереси і не дозволяти іншим ставитися до нього з неповагою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram