ГоловнаСвіт

Washington Post повідомила про підготовку США санкцій проти РФ через кібератаки

Про деякі з нових обмежувальних заходів проти РФ можуть оголосити вже днями.

Washington Post повідомила про підготовку США санкцій проти РФ через кібератаки

Адміністрація президента США Барака Обами готує економічні санкції і приховані кібероперацій проти Росії у відповідь на ймовірне втручання у вибори президента США.

Про це пише газета The Washington Post із посиланням на можновладних чиновників.

За даними видання, про деякі із цих заходів можуть оголосити вже днями.

Для введення санкцій у Білому домі планують використовувати указ, який набув чинності торік і дає президенту право відповідати на кібератаки з-за кордону. Однак у ньому не йдеться про кібероперації, метою яких є вплив на президентські вибори. У Білому домі працюють над тим, щоб адаптувати закон до цієї ситуації, зазначає видання. Для цього президентській адміністрації доведеться присвоїти електоральній комп'ютерній системі статус "критичної інфраструктури", зазначає WP.

"Для цього (введення санкцій, - ред.) потрібно, по-перше, мати підстави заявити про те, що використовувана на виборах інфраструктура - така, як бази даних штатів, - це критична інфраструктура, і по-друге - про те, що росіяни дійсно завдали їй шкоди. Це два серйозні показники", - заявив виданню представник адміністрації.

Раніше спецслужби США повідомили про свідчення втручання РФ у президентські вибори в США, а Барак Обама заявив, що США дадуть відповідь на кібератаки.

США звинувачують Росію в хакерських атаках на сервери Національного демократичного комітету, з яких були вкрадені документи Демократичної партії. Папери згодом опублікував сайт WIkiLeaks, а Обама заявив, що кібератаки завдали більше шкоди кандидату від демократів Гілларі Клінтон, а не її опоненту-республіканцеві Дональду Трампу. Він також розповів, що говорив про кібератаки з президентом РФ Володимиром Путіним у вересні на саміті в Китаї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram