ГоловнаСвіт

У 9 американських штатах сталися напади на відвідувачів торгових центрів

Правоохоронці припускають, що інциденти могли бути пов'язані між собою.

У 9 американських штатах сталися напади на відвідувачів торгових центрів
Фото: imgarcade.com

Принаймні в 9 американських штатах відбулися схожі за сценарієм напади груп молодих людей на відвідувачів великих торговельних молів.

Правоохоронці припускають, що інциденти могли бути пов'язані між собою, повідомляє Укрінформ.

"Соціальні медіа поширили серію, очевидно, пов'язаних між собою інцидентів, у яких групи людей, переважно підлітки, провокували бійки і заворушення в торгових центрах щонайменше в 9 штатах, вважають правоохоронні органи", - повідомляють у матеріалі ABC News.

На кадрах, які подає телеканал, видно, як групи молодих людей у різних торгових центрах б'ють відвідувачів і, ймовірно, охоронців, а також трощать вітрини та внутрішнє обладнання магазинів. Десятки, а можливо, і сотні людей задокументували бійки на свої смартфони і виклали відео в соцмережах. На кадрах також видно, як підрозділи поліції, озброєні, зокрема, автоматами реагують на інциденти.

Заворушення спалахнули в гіпермаркетах від Аризони до Північної Кароліни, привертаючи увагу сотень глядачів, у результаті чого кілька торгових центрів залишаються закритими в різдвяно-новорічний період.

Зокрема, повідомляють про акти насильства у штатах Коннектикут, Огайо, Іллінойс, Колорадо, Техас, Нью-Джерсі, Північна Кароліна, Мемфіс і Теннессі. Поліція провела арешти. У кількох випадках правоохоронці були змушені евакуювати людей із торговельних центрів.

Повідомляють також про поранених. Зокрема як інформує USA Today, в самому тільки маркеті в Нью-Джерсі в містечку Елізабет травми отримали десять осіб.

Як повідомляли в листопаді, у США поліцію привели в підвищену боєготовність через напади на офіцерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram