ГоловнаСвіт

Поліція Кельна заборонила правим мітингувати в новорічну ніч

Акція планувалася в річницю нападу мігрантів на жінок.

Поліція Кельна заборонила правим мітингувати в новорічну ніч
Фото: http://newsader.com

Поліція Кельна заборонила праворадикальній Націонал-демократичній партії Німеччини (НДПН) проводити мітинг біля Кельнського собору в новорічну ніч. Про це правоохоронні органи повідомили у вівторок, 27 грудня, повідомляє DW.

Праворадикали мали намір влаштувати демонстрацію біля собору навпроти привокзальної площі з 22:00 31 грудня до 4:00 1 січня. Поліція пояснила заборону загрозою громадської безпеки, але заявники ще можуть оскаржити її.

Акція планувалася в річницю минулорічних подій на площі біля центрального вокзалу Кельна, коли близько 1200 жінок звернулися в поліцію із заявами про сексуальні домагання, зґвалтування і крадіжки. Як з'ясувалося пізніше, часто в нападах брали участь вихідці з північноафриканських країн.

Поки що судові вироки винесені лише з 30 звернень, причому не всі вони набули чинності. З цих 30 справ всього три стосуються злочинів сексуального характеру.

У нинішньому році поліція Кельна в новорічну ніч підсилить заходи безпеки, виділивши на забезпечення порядку біля 1500 осіб, а в районі вокзалу чергуватимуть 300 співробітників федеральної поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram