ГоловнаСвіт

Korean Air дозволила використовувати шокери для втихомирення пасажирів

Кількість правопорушень, що їх фіксують щорічно в літаках південнокорейських авіакомпаній, за останні кілька років зросла більш ніж удвічі.

Korean Air дозволила використовувати шокери для втихомирення пасажирів

Південнокорейська авіакомпанія Korean Air дозволила своїм бортпровідникам вільно використовувати електрошокери для втихомирення буйних пасажирів.

Про це повідомляє ВВС.

Співробітникам Korean Air і раніше видавали електрошокери, але ті їх не застосовували проти бешкетників, оскільки правила дозволяли використовувати подібні засоби тільки в разі реальної загрози життю екіпажу і пасажирів літака.

Тепер ці правила суттєво розширили. Персонал авіакомпанії зможе використовувати електрошокери в разі будь-яких спроб агресивних пасажирів застосувати силу. Також бортпровідників відправлять на курси, де навчать поводитися з шокерами.

Таке рішення компанія прийняла після інциденту, що стався минулого тижня в літаку, який прямував з Ханоя в Сеул. Один із пасажирів почав нападати на інших, після чого його скрутив американський співак Ричард Макс, який летів цим рейсом. Пасажира після приземлення передали правоохоронним органам. Однак на цьому історія не закінчилася. Макс написав у себе в соцмережах, що співробітники Korean Air були занадто погано екіпіровані і навчені для того, щоб впоратися без його допомоги.

За даними корейської влади, кількість правопорушень, що фіксуються щорічно в літаках південнокорейських авіакомпаній, за останні кілька років зросла більш ніж удвічі: з 191 у 2012 році до 460 у 2015-му.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram