ГоловнаСвіт

Причиною катастрофи літака з футболістами з Бразилії названо людський фактор

Попередні висновки колумбійської комісії збігаються з позицією болівійської влади, висловленою тиждень тому.

Причиною катастрофи літака з футболістами з Бразилії названо людський фактор
Авиакатастрофа в Колумбии
Фото: EPA/UPG

Причинами катастрофи літака з футболістами клубу "Шапекоенсе" в Колумбії стали помилки пілота, авіалінії і болівійської авіаційної влади.

До таких висновків дійшла колумбійська комісія, яка розслідувала причини аварії, передає агентство Рейтер.

"Технічна несправність не зіграла ролі в інциденті, усе було пов'язано з людською помилкою, на яку наклався управлінський фактор в адміністрації авіакомпанії й організація плану польоту болівійською стороною", - сказав секретар з авіаційної безпеки Колумбії полковник Фредді Боніла.

За його словами, літак упав на землю через те, що пілот не дозаправився дорогою і не повідомив про проблеми з двигуном, зумовлені нестачею пального, поки не стало запізно.

Він додав, що авіаційна влада Болівії і авіакомпанія LaMia "дозволили виліт, ґрунтуючись на даних плану польоту, які були неприйнятними".

Комісія з розслідування катастрофи встановила також, що літак був ще й перевантажений на 400 кг і не мав сертифіката для польотів на тій висоті, на якій ішов.

Зазначимо, що попередні висновки колумбійської комісії збігаються з позицією болівійської влади, висловленою тиждень тому.

Як повідомляли, літак LaMia розбився дорогою до аеропорту колумбійського Медельїна в ніч на 29 листопада. На цьому літаку бразильський футбольний клуб "Шапекоенсе" летів у Колумбію на перший у своїй історії фінал Південноамериканського кубка. На борту перебувало 77 осіб, з яких семеро вижили, але один згодом помер у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram