ГоловнаСвіт

У Туреччині затримали заступника голови прокурдської партії

Турецька опозиція вважає дії правоохоронних органів незаконними.

У Туреччині затримали заступника голови прокурдської партії
Фото: torange.biz

Турецька поліція затримала в Анкарі заступника голови прокурдської Партії демократії народів (ПДН) Айсель Туглук.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

Затримання проводили співробітники контртерористичного підрозділу турецької поліції в рамках розслідування, яке проводить прокуратура провінції Діярбакир.

Після медичного огляду політика відвезли до відділку. Згодом Туглук буде доставлений в Діярбакир.

23 грудня поліція також затримувала віце-спікера парламенту від ПДН Первін Булдан. Однак незабаром після надання свідчень її відпустили.

Представники партії назвали дії правоохоронних органів незаконними.

4 листопада за запитом прокуратури Туреччини були затримані 15 депутатів турецького парламенту від ПДН, у тому числі її співголови Селахаттін Демірташ і Фіген Юкседаг, яких влада Туреччини звинуватила в зв'язках із забороненою в Туреччині "Робітничою партією Курдистану" (РПК). 12 з них були згодом заарештовані.

Кримінальне переслідування турецьких депутатів стало можливим після того, як 7 червня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підписав закон про скасування недоторканності парламентаріїв.

Експерти вважають, що основною метою Ердогана є видалення з парламенту депутатів від двох опозиційних партій - прокурдської ПДН і Народно-республіканської. Президент прямо звинувачував ПДН, яка володіє в парламенті третьою за величиною фракцією, в підтримці бойовиків і зв'язках із РПК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram