ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Число загиблих від "Глоду" ("Боярышника") в Іркутську зросла до 76 осіб

Суд в Іркутську заарештував 4 фігурантів кримінальної справи про масову загибель людей після отруєння "Глодом".

Число загиблих від "Глоду" ("Боярышника") в Іркутську зросла до 76 осіб
Фото: vesti.ru

76 людей загинули від отруєння сурогатним концентратом для ванн "Глід" ("Боярышник") в Іркутську.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на прес-секретаря обласного управління МОЗ Тетяну Лебедєву.

"До теперішнього часу померли 76 осіб. За вихідні в лікарні доставлено двох нових пацієнтів з ознаками отруєння метанолом, один з них помер. Тож усього на сьогодні в медустановах загинули 46 осіб, і 31 труп був доставлений в бюро судово-медичної експертизи за місцем проживання", - розповіла вона.

У лікарнях перебувають 18 осіб. 20 осіб виписано, дев'ять від лікування відмовилися, зазначила Лебедєва.

Постраждалі почали надходити в лікарні Іркутська із 17 грудня. З'ясувалося, що всі вони пили концентрат для ванн "Глід". Пізніше з'ясувалося, що в рідині замість етилового спирту був смертоносний метиловий.

За даними "Интерфакса", суд в Іркутську заарештував чотирьох фігурантів кримінальної справи про масову загибель людей після отруєння "Глодом". Двох підозрюваних відправили під домашній арешт, рішення стосовно ще одного підозрюваного відклали на 72 години.

Раніше суд заарештував фігуранта справи, якого підозрюють у постачанні "Глоду" в роздрібну торгівлю, а 10 власників кіосків і продавців помістили під домашній арешт. З одного підозрюваного взяли підписку про невиїзд.

Усього було затримано 19 осіб.

Порушено кримінальну справу за статтею "Виробництво, зберігання, збут товарів і продукції, що не відповідають вимогам безпеки, що спричинили з необережності смерть двох і більше осіб". Ще одну кримінальну справу - за статтею про халатність - порушено проти заступника голови іркутського Росспоживнагляду. Слідчий комітет також повідомляв, що в одному з районів Іркутська виявили склад метилового спирту, "який використовувався при виготовленні отруйної продукції".

В Іркутській області введено режим НС і заборонено продаж будь-яких спиртовмісних нехарчових продуктів.

Як повідомляли раніше, в Росії заборонили продаж рідин міцністю понад 25 градусів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram