ГоловнаСвіт

Трамп має намір закрити свій благодійний фонд

Мільярдер доручив своєму адвокату вжити необхідних для ліквідації фонду кроків.

Трамп має намір закрити свій благодійний фонд
Фото: EPA/UPG

Обраний президент США Дональд Трамп заявив, що планує закрити свій благодійний фонд Trump Foundation, щоб уникнути виникнення конфлікту інтересів.

Про це пише газета The Washington Post з посиланням на заяву мільярдера.

Трамп доручив своєму адвокату вжити необхідних для ліквідації фонду кроків, однак не уточнив, коли почнеться ліквідація фонду, повідомляє Deutsche Welle.

Після заяви Трампа прес-секретар головного прокурора Нью-Йорка Джона Шнайдерман Емі Спіталнік написала в Twitter, що фонд неможливо закрити, поки що стосовно нього ведеться слідство.

"Фонд досі під слідством і не може бути законно ліквідованим до закінчення розслідування", - зазначила вона.

Нагадаємо, в 2015 році в фонді визнали порушення правила, згідно з яким голови некомерційних організацій не можуть використовувати кошти свого благодійного фонду для допомоги собі, своїм рідним і своєму бізнесу. При цьому Трамп не розповів, як саме він порушив цю норму і скільки йому довелося заплатити за це податковій службі.

Генеральна прокуратура штату Нью-Йорк зацікавилася діяльністю благодійного фонду Трампа в вересні. Тоді генпрокурор Джон Шнайдерман повідомляв, що фонд республіканця, можливо, "бере участь в якійсь некоректній діяльності" з точки зору законів.

Водночас The Washington Post писало, що мільярдер витратив $258 тис. з фонду на погашення штрафів. Видання також зазначало, що незважаючи на те, що фонд має ім'я мільярдера, сам Трамп вніс в нього останнє пожертвування в 2008 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обраний президент США Дональд Трамп призначить директора з комунікацій Національного республіканського комітету Шона Спайсера на посаду прес-секретаря Білого дому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram