ГоловнаСвіт

Ізраїль скасував візит прем'єр-міністра України в знак протесту

Через підтримку антиізраїльської резолюції в Раді Безпеки.

Ізраїль скасував візит прем'єр-міністра України в знак протесту
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху, який є також міністром закордонних справ Ізраїлю, прийняв рішення скасувати офіційний візит українського прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в країну, який було заплановано на наступному тижні.

Про це повідомляє видання Ynetnews

Відзначається, що рішення про скасування візиту було зроблено в знак протесту проти того факту, що Україна - зазвичай дуже дружня держава стосовно Ізраїлю, - проголосувала за антиізраїльську резолюцію Ради Безпеки ООН.

Як повідомлялося, Рада безпеки ООН 14 голосами "за" прийняла резолюцію, яка забороняє Ізраїлю будувати нові поселення на палестинських територіях. Спочатку передбачалося, що проект резолюції буде провалено, оскільки США накладуть на нього право вето. Однак представник США відмовився від цього кроку. Представник ізраїльського кабінету міністрів Юваль Штайніц назвав рішення Вашингтона "зрадою".

Україна також проголосувала "за" резолюцію.

Також Ізраїль через голосування з резолюції в терміновому порядку відкликає своїх послів з Нової Зеландії і Сенегалу, скасував зустріч з керівництвом МЗС Сенегалу і зупинив дію всіх програм з надання допомоги цій країні.

Раніше Міністерство у справах діаспори Ізраїлю опублікувало список 15 найвпливовіших євреїв світу, які залишили помітний слід в 2016 році, що минає. Четвертим у цьому престижному списку вказано прем'єр-міністра України, 38-річного Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram