ГоловнаСвіт

Невідомі захопили пасажирський літак лівійської авіакомпанії (оновлено)

Викрадачі погрожували підірвати лайнер.

Невідомі захопили пасажирський літак лівійської авіакомпанії (оновлено)
Самолет Afriqiyah Airways
Фото: EPA/UPG

Невідомі захопили пасажирський літак A320 лівійської авіакомпанії Afriqiyah Airways.

Про це повідомляє Times of Malta.

Літак прямував за маршрутом Себха - Триполі, на борту перебувають 118 осіб (111 пасажирів і сім членів екіпажу).

Лайнер приземлився на Мальті. За даними агентства Рейтер, викрадачів двоє, вони погрожували підірвати лайнер. Їхніх вимог не повідомляють.

Раніше про викрадення літак також написав у твіттері прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат. Він зазначив, що цю інформацію перевіряють правоохоронні органи.

За даними Times of Malta, в літаку перебуває один зловмисник, він є прихильником Каддафі. За інформацією видання, викрадач готовий відпустити пасажирів, але не екіпаж, якщо вимоги будуть виконані. При цьому викрадач стверджує, що має ручну гранату.

Оновлено: Як повідомляє телеканал Sky News Arabia у своєму Twitter, викрадачі літака відпустили пасажирів лайнера.

Тим часом прем'єр-міністр Мальти у своєму Twitter уточнив, що на борту літака перебували 82 чоловіки, 28 жінок і одна дитина.

Оновлено о 14:50: Викрадачі лівійського літака вимагають надати безпечний прохід для бойовиків, оточених урядовими військами в районі міста Бенгазі, повідомляє Sky News Arabia.

Імовірно, двоє викрадачів належать до невідомого раніше угруповання "Аль-Фатех аль-Джадіда".

При цьому, за даними Malta Today, зловмисники погодилися скласти зброю, відпустити всіх пасажирів літака.

Як повідомляє у своєму Twitter прем'єр Мальти Джозеф Мускат, почався процес звільнення першої групи пасажирів, "що складається з жінок і дітей".

Оновлено о 15:00. Перших 25 пасажирів звільнено, повідомив прем'єр Мальти.

Оновлено о 15:55. Прем'єр Мальти повідомив, що більшість заручників звільнено. За його відомостями, на борту літака можуть залишатися двоє викрадачів і кілька членів екіпажу.

Оновлено о 16:40. Прем'єр Мальти повідомив, що решту членів екіпажу покидають літак разом із викрадачами.

Нагадаємо, в березні літак А320 компанії Egypt Air, що виконував рейс "Александрія-Каїр", захопив невідомий. Пізніше з'ясувалося, що 59-річний єгиптянин Сейф ад-Дін Мустафа зажадав змінити маршрут, пригрозивши підірвати нібито закріплений на тілі пояс смертника. Повітряне судно приземлилося в кіпрському аеропорту Ларнака. Злочинець практично відразу звільнив велику частину пасажирів. Через деякий час він відпустив решту заручників - кількох іноземців і єгипетський екіпаж, а сам здався поліції Кіпру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram