ГоловнаСвіт

У Держдепі прокоментували слова Путіна про перевагу РФ над будь-яким агресором

Путін вважає, що в заяві Трампа про зміцнення ядерного потенціалу США немає ніякої новизни.

У Держдепі прокоментували слова Путіна про перевагу РФ над будь-яким агресором
Джон Кирби
Фото: EPA/UPG

Представник Держдепартаменту США Джон Кірбі назвав армію США найкращою в світі.

Про це повідомляють на сайті Держдепу.

"Я не думаю, що за всю історію людства збройні сили були настільки ж здібні, розумні, сильні, з таким хорошим керівництвом і ресурсами, як армія США сьогодні", - сказав Кірбі.

"Я думаю, що професіоналізм, вміння та можливості армії США не піддаються дебатам і сумнівам", - додав він, коментуючи зроблену напередодні президентом РФ Володимиром Путіним заяву про те, що російська армія нині "сильніша за будь-якого агресора".

Виступаючи на колегії Міноборони, Путін зазначив, що "вже сьогодні, з урахуванням дуже багатьох чинників, включаючи не тільки військові, але і історію нашу, географію, внутрішній стан російського суспільства, можна з упевненістю сказати: на сьогодні ми сильніші за будь-якого потенційного агресора".

Як повідомляє "Дождь", сам Володимир Путін заявив, що здивований реакцією США на його слова.

"Представники діючої адміністрації США почали заявляти, що вони найсильніші і найпотужніші в світі. Так, дійсно, там і ракет, і підводних човнів, і авіаносців більше. Ми з цим і не сперечаємося", - сказав Путін.

При цьому президент уточнив свої слова про те, що Росія сьогодні сильніша за будь-якого потенційного агресора. "Це дуже важливо. Я не випадково про це сказав. Хто такий агресор? Цей той, хто потенційно може напасти на Російську Федерацію. Ми сильніші, ніж будь-який потенційний агресор. Я можу і зараз повторити це", - зауважив він.

Президент також зазначив, що в заяві обраного президента США Дональда Трампа про зміцнення ядерного потенціалу США немає ніякої новизни. "Він і під час своєї передвиборної кампанії говорив про необхідність зміцнення ядерної складової Сполучених Штатів, про зміцнення Збройних сил. Тут немає нічого незвичайного", - сказав Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram