ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кількість загиблих від "Глоду" в Іркутську продовжує зростати

Сім'ям загиблих від отруєння виділять фінансову допомогу на похорон рідних.

Кількість загиблих від "Глоду" в Іркутську продовжує зростати
Фото: LB.ua

Число загиблих від отруєння концентратом для ванн "Глід" в Іркутську зросло до 74 осіб.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на прес-секретаря обласного Мінохоронздоров'я Тетяну Шкурську.

Загальна кількість загиблих на цей момент становить 74 людини, постраждали 122.

За словами Шкурської, в медустановах померли 43 людини, "31 труп було доставлено в бюро судово-медичної експертизи з місця проживання".

У лікарнях перебуває 31 людина, дев'ять осіб виписали, а ще вісім покинули лікарню, зазначила вона. За її словами, одну людину з підозрою на метанолове отруєння госпіталізовано в місті Братськ на півночі Іркутської області.

Раніше в мерії Іркутська заявили, що допоможуть сім'ям загиблих від отруєння - їм виділять по 15 тисяч 717 рублів на похорон рідних.

Люди, які отруїлися концентратом "Глоду", почали прибувати в лікарні Іркутська минулими вихідними. Було порушено кримінальну справу. З'ясувалося, що замість етилового спирту в продукті містився смертоносний метиловий. Було затримано 13 осіб, яких запідозрили в поширенні сурогатного алкоголю.

Президент РФ Володимир Путін, коментуючи те, що трапилося, закликав посилити контроль за обігом спиртовмісної продукції і підвищити акцизи на алкоголь. В Іркутській області введено режим надзвичайної ситуації і заборонено продаж будь-яких спиртовмісних нехарчових продуктів.

Як повідомляли напередодні, тепер у Росії "Валокордин" і "Глід" продаватимуть за рецептом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram