ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Число жертв масового отруєння "Глодом" в Іркутську сягнуло 71 людини

У справі про отруєння концентратом для ванн в Іркутську затримано вже 11 осіб.

Число жертв масового отруєння "Глодом" в Іркутську сягнуло 71 людини
Фото: LB.ua

Число людей, які загинули від отруєння концентратом для ванн "Глід" в Іркутську, сягнуло 71.

Про це повідомили в прес-службі регіонального МОЗ, передає ТАСС.

"Тих, кого доставили в бюро судової медичної експертизи, - 31, тих, хто помер у лікарнях - 40, разом - 71. Зараз у лікарнях перебувають 36 осіб", - повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

Там додали, що загальна кількість постраждалих від отруєння становить 117 осіб. Раніше повідомляли про 109 постраждалих. Також повідомляли про жінку, яка померла від отруєння невідомою отрутою - її родичі розповіли, що вона пила горілку "Біла береза", яка, за непідтвердженими даними, могла бути контрафактною.

В Іркутській області через масове отруєння людей концентратом для ванн "Глід", що містив метиловий спирт, оголошено режим надзвичайної ситуації. Правоохоронні органи затримали 11 осіб (раніше повідомляли про дев'ятьох затриманих), підозрюваних у розповсюдженні "Глоду". Слідчі порушили справу за статтею 238 КК РФ (виробництво, зберігання, збут продукції, що не відповідає вимогам безпеки, що призвело через необережність до смерті двох і більше осіб). У регіоні діє заборона на продаж будь-яких спиртовмісних нехарчових продуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram