ГоловнаСвіт

ООН створює штаб для збору інформації про військові злочини в Сирії

Росія, Сирія і Іран проголосували проти розслідування своїх злочинів.

ООН створює штаб для збору інформації про військові злочини в Сирії
Генассамблея ООН
Фото: EPA/UPG

Генеральна асамблея ООН у середу, 21 грудня, проголосувала за створення спеціального підрозділу для збору інформації про військові злочини і випадки порушення прав людини в Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Відповідно до прийнятої ООН резолюції, для цих цілей створять незалежну комісію, яка буде "готувати матеріали для того, щоб спростити і прискорити справедливий і незалежний кримінальний процес відповідно до стандартів міжнародного права в національних, регіональних або міжнародних судах".

На підтримку резолюції висловилися 105 представників, 15 - серед яких були Росія, Сирія і Іран - проголосували проти, а ще 52 утрималися.

У документі, який було внесено Ліхтенштейном, міститься заклик до всіх держав-учасників конфлікту, а також правозахисних груп надати новій структурі будь-яку відому інформацію.

Раніше стало відомо, що спеціальна комісія ООН не змогла встановити винних в ударі по гуманітарному конвою в районі Алеппо у вересні. У висновку комісії йдеться, що удар було завдано з повітря, а зробити це могли лише представники Росії, Сирії або міжнародної коаліції під керівництвом США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram