ГоловнаСвіт

Данія визнала російську агресію однією з основних загроз своїй безпеці

Влада Данії також побоюється терористів-одинаків і кібератак

Данія визнала російську агресію однією з основних загроз своїй безпеці
Дания

Влада Данії визнала кібератаки, терористів-одинаків і російську агресію найбільшими загрозами для країни.

Про це йдеться в новій довгостроковій оцінці ризиків оборонної розвідки Данії, повідомляє The Local.

Як випливає зі звіту, Данія як і раніше залишається мішенню терористів, шпигунів і злочинців, що активно діють у кіберпросторі, а Росія буде демонструвати свою військову міць у найближчі роки.

"Росія здійснює військове будівництво і модернізацію на заході країни, і регіон Балтійського моря став одним з основних напрямків протиріч між Росією і НАТО", - зазначає розвідка, додаючи, що російські маневри приведуть "до збільшення військових варіантів щодо Заходу, але Росія не піде на пряме військове протистояння з НАТО".

"Росія не довіряє НАТО і готовність піти на ризики збільшується. НАТО посилює безпеку, в тому числі в Балтійському регіоні, і Росія в найближчі роки буде серйозною проблемою безпеки для Заходу і Данії", - наголошується в документі.

У звіті також попереджають, що Росія становить загрозу і в кіберпросторі. Кібератаки з Росії та інших зарубіжних держав можуть бути використані, щоб "вплинути на громадську думку" в Данії.

Відзначають, що загроза терору в Данії залишається "серйозною" і потенційні атаки проти Заходу будуть частіше проводити так звані "самотні вовки", які діють самостійно, але надихаються такими терористичними угрупованнями, як "Ісламська держава" або "Аль-Каїда".

"Окремі особи на Заході, які симпатизують цим групам, здійснюють більше терактів, ніж раніше, без попередньої підготовки або безпосереднього управління з боку терористичних груп", - наголошено в доповіді.

Нагадаємо, в результаті наїзду вантажівки з польськими номерами на натовп людей на різдвяному ярмарку в Берліні увечері 19 грудня загинули щонайменше 12 осіб, ще 49 осіб отримали поранення. За останніми данними, 14 постраждалих перебувають у дуже тяжкому стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram