ГоловнаСвіт

Цукерки спровокували дипломатичний скандал між Хорватією і Словенією

МЗС Словенії вирішило не відправляти офіційну дипломатичну ноту в Хорватію, щоб уникнути погіршення ситуації в двосторонніх відносинах.

Цукерки спровокували дипломатичний скандал між Хорватією і Словенією
Фото: focus.ua

Посольство Хорватії в Словенії вирішило розіслати в держустанови цієї країни коробки шоколадних цукерок під назвою "Поздоровлення з Хорватії", що викликало дипломатичний скандал.

Про це повідомляє 24sata.

"Наше (Хорватії, - ред.) посольство в Словенії на свята розіслало співробітникам міністерства закордонних справ Словенії, в канцелярію прем'єра Церар і президента Пахор шоколадні цукерки з написом "Поздоровлення з Хорватії", - йдеться в повідомленні.

У словенському уряді розцінили цей жест як "неприйнятну провокацію", оскільки на коробці цукерок була зображена карта Хорватії, на якій територія Хорватії включає в себе спірні зі Словенією території.

На малюнку, зображеному на коробці цукерок, межа Хорватії позначена на середині Піранської затоки. Саме ця затока є об'єктом територіальних суперечок між Словенією і Хорватією, що раніше призвело до блокування Словенією вступу Хорватії в ЄС.

Зараз країни вирішують справу про делімітацію кордону в Міжнародному арбітражному суді.

У відповідь на такі дії хорватської сторони влада Словенії повернула цукерки в посольство Хорватії в пакетах "Я відчуваю Словенію".

При цьому МЗС Словенії вирішило не відправляти офіційну дипломатичну ноту в Хорватію, щоб уникнути погіршення ситуації в двосторонніх відносинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram