ГоловнаСвіт

У Фінляндії починають експеримент з виплати €560 євро базового доходу на місяць

Мета експерименту - з'ясувати, чи спонукає додатковий дохід до пошуку роботи.

У Фінляндії починають експеримент з виплати €560 євро базового доходу на місяць
Фото: http://www.horoshienovosti.com.ua

У Фінляндії за жеребом вибрали перших учасників експерименту з отримання базового доходу - безумовної виплати, яка замінить допомогу з безробіття, але буде виплачуватися навіть працюючим громадянам.

Про це повідомляє Yle.

Усього в експерименті, який почнеться наступного року, братимуть участь 175 тис. осіб у віці 25-58 років, які отримали допомогу з безробіття в листопаді 2016 року.

З 175 тис. учасників за жеребом було обрано 2000 осіб, які протягом двох років отримуватимуть €560 на місяць. Допомога з безробіття оподатковується, в результаті чого вона становить у середньому близько €560 євро.

Ті, хто отримуватимуть базовий дохід, упродовж двох років не будуть отримувати допомогу з безробіття. Базовий дохід не впливає на інші соціальні виплати.

Рівень доходів безробітних залишиться майже незмінним. Мета експерименту - з'ясувати, чи спонукає додатковий дохід у розмірі €560 до пошуку роботи.

Участь в експерименті є обов'язковою. Виплату базового доходу буде припинено, якщо учасник почне отримувати допомогу з догляду за дітьми вдома, переїде за кордон або почне службу в армії.

Нагадаємо, в жовтні експерти Всесвітнього економічного форуму визначили найбезпечніші країни світу. Список з 141 країни очолила Фінляндія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram