ГоловнаСвіт

США звинуватили РФ у прямому порушенні Мінських угод

Держдеп закликав Росію вплинути на бойовиків, щоб зупинити кровопролиття.

США звинуватили РФ у прямому порушенні Мінських угод
Фото: 24smi.org

Останні події на сході України, пов'язані зі спробою російсько-сепаратистських сил провести наступ на позиції Збройних сил України, що спричинило втрати серед українських захисників, є прямим порушенням Російською Федерацією Мінських угод.

З такою заявою виступив у вівторок у Вашингтоні представник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає Укрінформ.

"США глибоко стурбовані останнім спалахом насильства на сході України", - заявив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що нещодавні події, пов'язані зі спробами російсько-сепаратистських сил захопити додаткову українську територію, призвели до "найбільшої кількості жертв за два дні" в період з червня 2015 року.

"Це очевидне порушення Росією зобов'язань за Мінськими угодами. Ми вкотре закликаємо РФ використовувати свій істотний вплив на сепаратистів, щоб зупинити насильство і дозволити спостерігачам ОБСЄ отримати повний і безперешкодний доступ", - заявив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Кірбі також зазначив, що Вашингтон рішуче підтримує зусилля Тристоронньої контактної групи в переговорах про припинення вогню.

Нагадаємо, у неділю, 18 грудня, бойовики намагалися вибити українських військових зі займаних позицій в районі Світлодарської дуги. Під час наступальних дій противника загинули п'ятеро бійців АТО, шестеро отримали поранення, ще 10 - контужені або травмовані. Терористи вели вогонь з населених пунктів Дебальцеве, Вуглегірськ та Калинівка. Метою наступу було просування в бік Луганського (Донецька область) і захоплення стратегічно важливих об'єктів. Інформації про полонених бойовиків немає. Зараз ситуація на Світлодарській дузі спокійна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram