ГоловнаСвіт

У Білорусі провели арешти серед великих чиновників Мінпраці і Нацбанку

Їм закидають отримання хабарів від постачальника комп'ютерної техніки. 

У Білорусі провели арешти серед великих чиновників Мінпраці і Нацбанку
Фото: kgb.by

Минулого четверга, 15 грудня, в Білорусі були затримані кілька високопоставлених чиновників Міністерства праці та Національного банку.

Як повідомляється на сайті місцевого КДБ, вони підозрюються в "корупційних зв'язках" із системним інтегратором БелАВМ, який нібито платив хабарі за сприяння в перемозі на державних аукціонах із закупівлі комп'ютерного обладнання.

Серед затриманих - керівник Фонду соцзахисту населення Мінпраці Людмила Бачилова. Їй закидають отримання 20 тисяч доларів від директора БелАВМ Дмитра Роніна.

За цим самим епізодом затримані заступник директора БелАВМ Микола Романович, співробітник цієї компанії Леонід Горбачевський та начальник управління інформатизації Фонду Віталій Старовойтов. Їх звинувачують у розробці технічного завдання, яке дало змогу БелАВМ перемогти в аукціоні. Чиновник Старовойтов нібито отримав за це 4 тисячі доларів.

Крім того, були затримані голова правління "Єдиного розрахунково-інформаційного простору" (автоматизована система Нацбанку Білорусі, що дозволяє оплачувати товари й послуги через інтернет) Олег Веремейчик, якому закидають отримання понад 15 тисяч доларів; а також начальник головного управління валютно-фінансового моніторингу Нацбанку Білорусі Анатолій Мороз і його заступник Катерина Павловська, яким закидають отримання 13 тисяч доларів.

До всіх затриманих застосовано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Нагадаємо, що 19 грудня стало відомо про затримання в Білорусі посадових осіб МТЗ, МАЗ, БелАЗ та Гомсільмашу.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram