ГоловнаСвіт

Кремль назвав мету вбивства посла Росії в Туреччині

Оперативно-слідча група з Росії вже прибула в Анкару.

Кремль назвав мету вбивства посла Росії в Туреччині
Дмитрий Песков
Фото: tvc.ru

Убивство посла Росії в Туреччині Андрія Карлова вигідне тим, хто хоче вбити клин між Росією і Туреччиною.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи вбивство російського дипломата в Анкарі, передає "Дождь".

"Це [вбивство] вигідно тим, хто хоче вбити клин між Росією і Туреччиною, хто хоче перешкодити нормалізації відносин Росії і Туреччини. Хто конкретно, будуть розбиратися слідчі", - заявив Пєсков.

За його словами, оперативно-слідча група з Росії вже прибула в Анкару. Про це напередодні президент РФ Володимир Путін домовився з турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом.

Пєсков відмовився відповідати на питання про кандидатуру нового посла Росії в Туреччині, назвавши його "недоречним". За його словами, Путін "попросив надати додаткові заходи безпеки російським диппредставництвам". "Але відповідальність за охорону дипустанов, згідно з конвенцією, несе приймаюча сторона", - додав він.

"Будь-яка трагедія неабияка, - зазначив Пєсков. - Це провокація, яка саме спрямована на те, щоб зруйнувати відносини між двома країнами. І в цьому випадку єдино розумне, що можуть зробити Росія і Туреччина, - стати ближчими, стати ефективнішими у співпраці проти тих, хто стоїть за цією провокацією".

Раніше МЗС РФ закликало росіян "серйозно подумати" перед поїздкою в Туреччину. А МЗС Туреччини заявило, що в Анкарі назвуть вулицю іменем убитого російського посла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram