ГоловнаСвіт

Президент Польщі пообіцяв не обмежувати роботу журналістів у Сеймі

У жовтні ПіС довелося відмовитися від планів посилити заборону на аборти в країні.

Президент Польщі пообіцяв не обмежувати роботу журналістів у Сеймі
Анджей Дуда
Фото: podrobnosti.ua

Лідери владної націонал-консервативної партії Польщі "Право і справедливість" (ПіС) не обмежуватимуть доступ журналістів до парламенту країни. Про це в понеділок, 19 грудня, в інтерв'ю державному телебаченню заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає DW.

"Ми повинні забезпечити доступ громадян до інформації про роботу в парламенті", - заявив Дуда після проведення кризових переговорів з лідерами всіх парламентських партій, повідомляє агентство AP.

Це стане другою перемогою політичної опозиції і громадських активістів, які виступали з акціями протесту в столиці країни з 16 грудня. У жовтні ПіС довелося відмовитися від планів посилити заборону на аборти в країні.

Обмеження для журналістів, які мали набути чинності з 1 січня 2017 року, передбачали практично повну заборону на аудіо- та відеозйомку в польському Сеймі.

Нагадаємо, опозиціонери заблокували роботу польського Сейму через обмеження кількості журналістів на парламентських слуханнях. Їхній протест у п'ятницю призвів до того, що голосування бюджету відклали.

Голова МВС Польщі звинуватив опозицію в спробі захоплення влади. Зі свого боку президент країни Анджей Дуда запропонував виступити в ролі посередника у вирішенні цього конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram