ГоловнаСвіт

Польща закриє білоруський телеканал заради допомоги сирійцям

"У нас є зобов'язання перед світовою спільнотою збільшувати допомогу сирійським біженцям".

Польща закриє білоруський телеканал заради допомоги сирійцям
Фото: tvnews.by

Польща вирішила суттєво скоротити фінансування супутникового телеканалу "Белсат", який веде мовлення на Білорусь з Варшави, а гроші спрямувати на допомогу сирійським біженцям. Як альтернативу білорусам пропонують телеканал суспільного мовлення TVP Polonia.

Про це розповів міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в інтерв'ю сайту Wpolityce.pl.

"Белсат" транслюється впродовж 10 років, і його вплив реально скромний. Альтернатива в тому, щоб дозволити транслювати TVP Polonia по всій території Білорусі. Таким чином білоруське суспільство змогло б побачити, як виглядає життя в сусідній країні. Вони будуть дивитися на Польщу, як ми при комуністах дивилися на Захід", - повідомив він.

При цьому він запевнив, що білоруську редакцію не закриють, а нинішньому директорові "Белсату" пропонують зайняти високий пост на TVP Polonia. Журналісти "Белсату" зможуть продовжити роботу на однойменному інтернет-порталі або робити сюжети для нового каналу.

Ващиковський пояснив, що Польща повинна економити гроші, щоб збільшувати допомогу сирійським біженцям, а також країнам Африки та Азії. "У нас є зобов'язання перед світовою спільнотою збільшувати допомогу сирійським біженцям. Ми повинні зайнятися цими нещасними, котрі пережили бої в Алеппо", - сказав він.

Телеканал "Белсат" з'явився після президентських виборів у Білорусі в 2006 році. Мовлення через супутник почалося 10 грудня 2007 року. Канал було створено як структурну одиницю Польського телебачення за угодою з польським МЗС. Угода передбачала багаторічну співпрацю і фінансування телеканалу "Белсат".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram