ГоловнаСвіт

Влада Нальчика повідомила про загибель російського солдата в першу добу операції РФ у Сирії

Загиблий "охороняв російських льотчиків і допомагав з доставкою гуманітарних вантажів".

Влада Нальчика повідомила про загибель російського солдата в першу добу операції РФ у Сирії
Российские военные в Сирии
Фото: syria.mil.ru

На офіційному сайті адміністрації міста Нальчика з'явилося повідомлення про посмертне нагородження 29-річного сержанта Едуарда Сокурова, який загинув у Сирії 1 жовтня 2015 року - через день після початку спецоперації російських військ.

Повідомлення пізніше видалили, проте його процитувало РИА Новости.

Повідомлення адміністрації Нальчика збереглося в кеші. Згідно з ним, Сокурова нагородили медаллю "За відвагу". Її передали сестрі Сокурова, яка його виховувала, батьки померли, коли він був ще маленьким. Нагороду вручав голова адміністрації Нальчика Арсен Алакаєв.

У повідомленні на сайті адміністрації вказувалося, що в Сирії Сокуров проходив службу за контрактом - він охороняв російських льотчиків і допомагав з доставкою гуманітарних вантажів.

Підтвердження цієї інформації з боку Міноборони РФ поки не надходило.

Росія почала спецоперацію в Сирії 30 вересня 2015 року. У цю країну була спрямована російська авіагрупа для завдання ударів по об'єктах терористів. За офіційними даними, в Сирії загинули 22 російських військовослужбовці. При цьому відомо ще про трьох загиблих - про загибель одного солдата "Дождю" розповіли його родичі. Могили ще двох офіцерів знайшла в Сонячногорську група незалежних розслідувачів конфліктів Conflict Intelligence Team (CIT). У Міноборони РФ не підтверджували цієї інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram