ГоловнаСвіт

Керрі заявив про готовність сторін до переговорів з приводу Сирії

Питання в готовності сирійського режиму.

Керрі заявив про готовність сторін до переговорів з приводу Сирії
Фото: Скриншот с онлайн-трансляции

Усі зацікавлені сторони висловили готовність до участі в новому раунді міжсирійських переговорів у Женеві, залишається лише домогтися готовності представників Дамаска поїхати в Женеву.

Про це заявив держсекретар США Джон Керрі, виступаючи у Вашингтоні в четвер, передає Інтерфакс-Україна.

"Хочу підкреслити, що всі сторони, з якими я говорив в останні дні - в Парижі минулого тижня і з Вашингтона цього [тижня] - всі сказали, що вони готові і хочуть повернутися до переговорів у Женеві. У тому числі легітимна сирійська опозиція, і Туреччина, і Катар і арабські держави", - сказав Керрі.

Держсекретар США підкреслив, що переговори - обов'язковий етап у сирійському врегулюванні, оскільки без політичного процесу і передачі влади "опозиція в Сирії продовжить воювати".

"Єдине питання в тому, чи готовий сирійський режим за російської підтримки поїхати в Женеву і брати участь у переговорах конструктивно, і чи готовий він припинити кровопролиття", - додав Керрі.

Нагадаємо, напередодні адміністрація США назвала загострення ситуації в Алеппо звірством і зажадала від Сирії і Росії негайного припинити вогонь і надати доступ до гуманітарної допомоги цивільним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram