ГоловнаСвіт

Ніякого "представництва ДНР" в Італії немає, - посол

Дипломат назвав відкриття "представництва ДНР" в італійському Турині "спробою декількох членів некомерційного фонду "Магеллан" узяти на себе функції представляти інтереси сепаратистів з Донбасу".

Ніякого "представництва ДНР" в Італії немає, - посол
Италия
Фото: photo-dictionary.com

Заяви ватажків "ДНР" про відкриття вчора, 14 грудня, "представництва ДНР" в італійському місті Турині, про що повідомили деякі ЗМІ, є провокацією.

Про це в коментарі ЛІГА.net повідомив посол України в Італії Євген Перелигін.

"Станом на сьогодні ніякого "представництва ДНР" або іншої фейкової республіки на території Італії не зареєстровано", - заявив він.

За словами дипломата, те, що відбулося вчора в Турині, - "спроба декількох окремих членів некомерційного фонду Магеллан узяти на себе функції представляти інтереси сепаратистів з Донбасу".

"Приватна ініціатива двох італійських громадян М. Марроне і Е. Бертолазо, які себе призначили представниками фейкової республіки сепаратистів", - додав він.

Раніше дані про те, що бойовики відкрили "представництво" в Італії, підтвердила місцева команда волонтерського проекту Stopfake.org, в рамках якого люди займаються спростуванням неправдивої інформації про події в Україні.

При цьому в проросійських бойовиків заявили, що "представництво" відкрито за участю членів трьох італійських ультраправих партій - "Вперед, Італія", "Брати Італії" і "Ліга Півночі". У тимчасово окупованому Донецьку заявили, що "інтереси" "ДНР" на заході нібито представляв член регіонального парламенту від партії "Брати Італії" Мауріціо Марроне, який раніше двічі приїжджав на підконтрольну бойовикам територію Донбасу.

Нагадаємо, в жовтні 18 італійських депутатів і бізнесменів приїхали в Крим, щоб зустрітися з окупаційною владою півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram