ГоловнаСвіт

США пом'якшили санкції щодо "Рособоронекспорту"

США хочуть придбати у російської компанії спеціальне цифрове обладнання.

США пом'якшили санкції щодо "Рособоронекспорту"
Госдеп США
Фото: 24smi.org

США пом'якшили односторонні санкції проти "Рособоронекспорту".

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на представника Держдепартаменту США.

Санкції послабили для того, щоб США змогли придбати в "Рособоронекспорту" спеціальне цифрове обладнання. Йдеться про електрооптичний сенсор (камеру) OSDCAM4060, який використовують на літаках-спостерігачах Росії в рамках Договору про відкрите небо. Літаки, на яких встановлено прилади, використовують для спостереження за польотами.

Представник Держдепу сказав, що придбання пристроїв допоможе "краще оцінювати дотримання Росією" Договору про відкрите небо. Як саме США збираються використовувати обладнання, а також скільки його буде закуплено, представник американського зовнішньополітичного відомства не уточнив.

Документ про пом'якшення санкцій підписав помічник держсекретаря США з контролю за озброєннями, перевірки та дотримання угод Френк Роуз.

Санкції проти "Рособоронекспорту" з боку США були введені 2006 року. Приводом для цього стали звинувачення в порушенні закону "Про нерозповсюдження щодо Ірану", згідно з яким співпрацювати з Іраном у сфері зброї масового ураження заборонено. Наприкінці липня 2006 року "Рособоронекспорт" уклав контракт на модернізацію 30 бомбардувальників Су-24 військово-повітряних сил Ірану. Санкції США забороняли американському уряду закуповувати в "Рособоронекспорту" будь-яку продукцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram