ГоловнаСвіт

Путін особисто втручався у вибори в США, - ЗМІ

Докази проти президента РФ "майже неспростовні".

Путін особисто втручався у вибори в США, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Американська розвідка підозрює, що президент Росії Володимир Путін особисто втручався в президентські вибори у США.

Про це повідомляє NBC News із посиланням на можновладних співробітників спецслужб.

За словами джерел, Путін особисто вирішував, як використовувати вкрадені в Демократичної партії матеріали. Спочатку ж РФ ставила перед собою мету дискредитувати кандидатку від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

"Те, що почалося як "вендета" проти Клінтон, перетворилося на спробу показати корупцію в американській політиці і "розділити ключових союзників США, створюючи видимість, що країни не можуть покладатися на США як на світового лідера, вартого довіри", - пише NBC.

Видання нагадує, що в жовтні 2016 року Вашингтон офіційно звинуватив Росію в причетності до низки кібератак, за допомогою яких Кремль намагався "втрутитися" у вибори президента США. Тепер же США мають "переконливі дані", які свідчать про причетність Путіна до цієї операції.

При цьому використання терміна "високий рівень упевненості" свідчить, що ця інформація є "майже неспростовною", зазначають джерела.

Нагадаємо, у вересні голова Нацрозвідки США звинуватив Росію у зломі серверів Демпартії. Джеймс Клеппер заявив, що Росія намагається впливати на вибори в інших країнах ще з 1960-х років. Наприкінці липня стало відомо про злом сервера комітету Демократичної партії з виборів до Конгресу. Представники штабу Клінтон припустили, що атака - справа рук російських хакерів і Москва так намагається вплинути на результати виборів. Сама Клінтон звинуватила російську розвідку у зломі серверів.

Згодом дві американські компанії з кібербезпеки довели причетність російських хакерів до злому комп'ютерів Демпартії.

2 вересня президент РФ Володимир Путін відкинув причетність Росії до хакерських атак у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram