ГоловнаСвіт

Суд у Мінську засудив 17 наркодилерів до 218 років позбавлення волі

Передбачуваний дохід злочинної групи становить 1,7 мільйона доларів.

Суд у Мінську засудив 17 наркодилерів до 218 років позбавлення волі
Фото: mvs.gov.ua

Мінський міський суд виніс вирок організаторам і розповсюджувачам наркотиків і психотропів через мережу інтернет-магазинів, які працювали у Білорусі і Росії. Загальний термін позбавлення волі, який призначено 17 підсудним, - 218 років і три місяці.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Передбачуваний дохід злочинної групи становив 1,7 мільйона доларів.

Організатором наркомережі суд визнав мінчанина Костянтина Вілюгу і призначив йому покарання у вигляді 20 років позбавлення волі в умовах посиленого режиму.

Костянтин Вілюга, за даними слідства, організував злочинну групу, яка з січня 2011 року по листопад 2014-го займалася розповсюдженням наркотиків через мережу інтернет-магазинів, а також шляхом "закладок" (приміщення доз у заздалегідь обумовлене місце) у Білорусі та Росії.

Як з'ясувалося у залі суду, спочатку інтернет-магазини торгували речовинами, офіційно не забороненими у Білорусі.

На лаві підсудних опинилися також колишні співробітники білоруських силових відомств, які, за твердженням слідства, допомагали злочинцям організувати спеціальну експертизу психотропів, оперативно інформували наркоділків про включення небезпечних речовин у заборонений список МВС, ділилися службовою інформацією, допомагаючи злочинцям усувати конкурентів в незаконному бізнесі й ухилятися від покарання.

Колишнім співробітникам КДБ Білорусії Дмитру Веретенскому й Ігорю Корицькому суд призначив відповідно 15 і 14 років посиленого режиму. Костянтин Денисевич, у минулому співробітник МВС, отримав 14 років посиленого режиму.

Дві молоді жінки, що входили до складу злочинної групи, також покарані тривалими термінами позбавлення волі. 25-річна Аліна Терегеря засуджена на 18 років, 27-річна Ірина Семеняко за рішенням суду вийде на волю через 16 років.

Вирок Мінського міського суду може бути оскаржено чи опротестовано у десятиденний термін.

Як повідомлялося 30 листопада, Нацполіція України закрила великий інтернет-магазин наркотиків. Вилучено 15 кг наркотичних речовин на суму понад 7 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram