ГоловнаСвіт

Курдські бойовики взяли на себе відповідальність за теракт у Стамбулі

Заяву розміщено на офіційному сайті угруповання.

Курдські бойовики взяли на себе відповідальність за теракт у Стамбулі
Фото: EPA/UPG

Курдське терористичне угруповання "Соколи свободи Курдистану" взяло на себе відповідальність за теракт в Стамбулі, в результаті якого загинули 38 осіб.

Відповідну заяву розміщено на сайті угруповання. У ній вказується, що під час нападу біля футбольного стадіону в Стамбулі загинули два його виконавці.

Терористи заявили, що їх метою були не звичайні громадяни Туреччини, а співробітники поліції.

"Соколи свободи Курдистану"- угруповання, пов'язане з Робочою партією Курдистану. Кілька років тому воно відокремилося від основної партії, пояснивши це незгодою з готовністю лідерів РПК вести переговори з турецькою владою.

Замінований автомобіль підірвано поруч зі стадіоном футбольного клубу "Бешикташ" Vodafone Аrena о 22:30 за місцевим часом 10 грудня. Через 45 секунд в розташованому поблизу парку Мачка терорист-смертник привів у дію вибуховий пристрій.

У результаті нападу загинули 38 осіб, у тому числі 30 співробітників поліції, 155 осіб отримали поранення.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу заявив, що метою зловмисників були саме співробітники поліції. Автомобіль вибухнув поруч з автобусом поліції особливого призначення, співробітники правоохоронних органів перебували недалеко від стадіону, де проходив матч між клубами "Бешикташ" і "Бурсаспор". Зустріч завершилася о 21:00, і до моменту вибуху більша частина вболівальників вже встигла покинути стадіон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram