ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Вдова Єльцина звинуватила Михалкова у брехні

Михалков звинувачує "Президентський центр імені Бориса Єльцина" в руйнуванні національної самосвідомості дітей.

Вдова Єльцина звинуватила Михалкова у брехні
Наина Ельцина

Вдова першого президента РФ Наїна Єльцина відповіла на критику режисера Микити Михалкова, який звинуватив "Президентський центр імені Бориса Єльцина" (Єльцин-центр) в руйнуванні національної самосвідомості дітей.

Її слова наводяться на сайті yeltsin.ru.

"Вражає те, що він вже протягом декількох місяців поширює брехню про те, як представлена історія країни в музеї першого президента Росії, не соромиться висмикувати з контексту елементи експозиції, навішувати ярлики і прямо ображати людей, які в ті роки працювали на благо нашої країни", - написала Єльцина.

Вона підкреслила, що Михалков жодного разу не був у Єльцин-центрі, і тому не має права висловлюватися щодо діяльності установи.

Раніше Михалков розкритикував Єльцин-центр. За його словами, заклад щодня руйнує національну самосвідомість сотень дітей, оскільки дає необ'єктивну оцінку історії Росії.

"Президентський центр імені Бориса Єльцина" відкрився в Єкатеринбурзі в листопаді 2015 року. Він задумувався як громадсько-політична організація, що сприяє побудові правової держави, вивченню і розвитку інституту президентства в Росії. В ньому розташовується музей, бібліотека, архів, освітній і дитячий центри, а також виставкові зали.

Перший президент Росії Борис Єльцин очолив країну в 1991 році. Через п'ять років він був переобраний на другий термін. 31 грудня 1999 року Єльцин оголосив про свою відставку і передав пост Володимиру Путіну, який обіймав тоді посаду прем'єр-міністра країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram