ГоловнаСвіт

ЄС розширює санкції проти чиновників Асада

ЄС має намір вводити штрафні заходи до тих пір, поки в Сирії тривають репресії.

ЄС розширює санкції проти чиновників Асада

Євросоюз має намір найближчим часом розширити санкційний список щодо сирійських фізичних і юридичних осіб за військові дії в місті Алеппо.

Про це йдеться в заяві Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, опублікованій в п'ятницю, 9 грудня.

Євросоюз буде вводити штрафні заходи до тих пір, поки в Сирії тривають репресії, йдеться в заяві. Верховний представник нагадала, що необхідно забезпечити безпеку цивільного населення та об'єктів, які користуються особливим захистом, відповідно до міжнародного гуманітарного права.

"З початку наступу сирійського режиму та його союзників, насамперед, Росії, інтенсивність і масштаб бомбардувань східного Алеппо стали причиною численних жертв серед мирних жителів і спустошили великі райони міста", - наводить заяву DW.

Це спричинило "жахливе погіршення ситуації", підкреслила Могеріні.

За її словами, блокада населених пунктів як тактика ведення війни, голод, а також вимушені переміщення населення є очевидними порушеннями норм міжнародного гуманітарного права і повинні бути негайно припинені. ЄС закликає Росію використовувати свій вплив з метою домогтися полегшення важкого становища, що склалося в місті.

Санкції Євросоюзу поширюються більш ніж на 230 громадян Сирії, 69 компаній і організацій. У листопаді Брюссель ввів штрафні заходи щодо сімнадцяти сирійських міністрів та керівника Центробанку Сирії. Санкції включають заборону на в'їзд до країн ЄС і заморожування активів.

Крім того, проти режиму президента Сирії Башара Асада діють ембарго на поставки нафти, обмеження на деякі види інвестицій, замороження європейських активів Центробанку Сирії, обмеження на імпорт обладнання і технологій, які можуть бути використані для внутрішніх репресій, а також для прослуховування переговорів в інтернеті або по телефонному зв'язку.

Нагадаємо, напередодні Генасамблея ООН закликала припинити бої в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram