ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ закупить безпілотники великої дальності після втрати низки БПЛА на Донбасі

ОБСЄ збільшить виділення коштів на закупівлю високотехнологічної техніки, яка допоможе фахівцям організації в їхній роботі на сході України.

ОБСЄ закупить безпілотники великої дальності після втрати низки БПЛА на Донбасі
Беспилотник ОБСЕ (Архив)

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) проводить тендер на закупівлю безпілотних літальних апаратів великої дальності після втрати низки безпілотників на Донбасі.

Про це заявив голова ОБСЄ Ламберто Заньєр, передає DW.

"Багато наших дронів були збиті (бойовиками на Донбасі - ред.) або виведені з ладу", - сказав він на конференції за участю міністрів закордонних справ 50 держав-членів організації в Гамбурзі.

Заньєр повідомив, що ОБСЄ з початку здійснення моніторингу ситуації на сході України втратила вісім безпілотних літальних апаратів.

Саме тому Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ була змушена призупинити використання на Донбасі дронів, які здатні здійснювати польоти на відстань до 150 кілометрів.

Також Заньєр повідомив, що ОБСЄ має намір збільшити виділення коштів на закупівлю іншої високотехнологічної техніки, яка допоможе фахівцям організації у їхній роботі, зокрема, інфрачервоних відеокамер спостереження, які реагують на рух, а також супутникових знімків, які роблять комерційні компанії.

Як повідомлялося напередодні, російська делегація заблокувала в ОБСЄ декларацію щодо України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram