ГоловнаСвіт

Екс-міністра бюджету Франції посадили за податкове шахрайство

Статок міністра і його дружини, прихований від податків, оцінили в €3,5 млн.

Екс-міністра бюджету Франції посадили за податкове шахрайство
Жером Каюзак
Фото: EPA/UPG

Паризький суд засудив екс-міністра бюджету Франції Жерома Каюзака (Jerome Cahuzac) до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє Associated Press.

Суд визнав Каюзака винуватим у податковому шахрайстві і відмиванні грошей з метою приховування своїх доходів в офшорних зонах по всьому світу.

У суді говорили про те, що екс-міністр скоїв "украй серйозне" правопорушення.

Як зазначають, Каюзак і його екс-дружина Патрисія Менард протягом двох десятиліть були власниками незаконних рахунків в іноземних банках. Колишнє подружжя вже заплатило €2,3 млн ($2,5 млн) як податкову заборгованість, а Менард була засуджена до двох років в'язниці за податкове шахрайство.

Статок подружжя, прихований від податків, оцінили в €3,5 млн ($3,8 млн), проте обвинувачі вважають, що він значно більший. Колишнє подружжя зберігало кошти на банківських рахунках у Швейцарії, Сінгапурі та британській офшорній зоні острова Мен і, згідно із судовими документами, виводило через фіктивні компанії в Панамі і на Сейшельських островах.

У вересні цього року Каюзака і Менард звинувачували в тому, що вони "зробили Францію світовим посміховиськом", і називали "видатними шахраями, про яких знав уряд Франції".

До того як Каюзак став політиком, він володів власною косметичною клінікою з пересадки волосся, яку відкрив разом зі своєю колишньою дружиною, фахівцем-дерматологом, і вважався цілком успішним бізнесменом. Він також консультував найбільші фармацевтичні лабораторії. Після тривалого заперечення шахрайства - протягом багатьох місяців - 64-річний Каюзак у підсумку визнав свою провину.

Тепер йому також заборонено балотуватися на виборах протягом п'яти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram