ГоловнаСвіт

Польща заявила про ймовірну заміну тіла однієї з жертв Смоленської катастрофи

Ці висновки попередні і зроблені лише на підставі візуального огляду й аналізу медичної документації.

Польща заявила про ймовірну заміну тіла однієї з жертв Смоленської катастрофи
Авиакатастрофа под Смоленском
Фото: telegraf.lv

Генеральна прокуратура Польщі підтвердила, що існує висока ймовірність того, що в могилі однієї з жертв авіакатастрофи під Смоленськом було тіло іншої людини.

Про це повідомляє RMF.

За даними радіостанції, йдеться про могилу колишнього голови Олімпійського комітету Польщі Пьотра Нуровського, з якої під час ексгумації підняли останки іншої людини.

Водночас повідомляють, що ці висновки попередні і зроблені лише на підставі візуального огляду й аналізу медичної документації.

Експерти поки що не мають результатів дослідження ДНК, які можуть дати остаточну відповідь на питання про те, хто саме був у цьому похованні.

15 листопада цього року в Кракові відбулася ексгумація тіл колишнього президента Польщі Леха Качинського і його дружини Марії. Усього польська влада вирішили дослідити останки 83 жертв авіакатастрофи під Смоленськом.

Наприкінці жовтня кілька сімей родичів загиблих під час аварії президентського літака виступили проти ексгумації.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року під час заходження на посадку в умовах сильного туману й обмеженої видимості на аеродром "Північний" під Смоленськом розбився літак Ту-154М, на борту якого перебували 96 осіб. Серед них були президент Лех Качинський, його дружина, представники вищого командування. Вони летіли на жалобні заходи, приурочені до річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі.

2011 року Міждержавний авіаційний комітет опублікував остаточний звіт про авіакатастрофу. У ньому йшлося, що причиною катастрофи літака стало рішення екіпажу не йти на запасний аеродром. Також відзначалися і помилки екіпажу.

На початку лютого 2016 року Польща відновила розслідування катастрофи літака, а міністр Мацеревич назвав катастрофу терактом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram