ГоловнаСвіт

"Загиблі в Алеппо російські медсестри" з плакатів протестувальників у Берліні виявилися німецькими медиками

У Берліні пройшла акція противників політики Росії в Сирії.

Біля посольства Росії в Берліні в середу, 7 грудня, одночасно з акцією проти дій РФ у Сирії відбувся пікет на підтримку політики Кремля. Дехто з пікетників тримав у руках плакати з портретами живих німецьких медиків, яких видають за "загиблих російських медсестер".

У берлінській акції проти політики Росії взяли участь кілька сотень людей з плакатами "Путін, негайно припини бомбардування!" і "Росія, забирайся з Сирії". Ініціаторами акції виступили німецькі діячі культури, серед яких був режисер Фолькер Шлендорф, а також письменники Герта Мюллер і Фрідріх Крістіан Деліус, повідомляє Deutsche Welle.

Поруч із протестувальниками десять осіб мітингували з плакатами на підтримку Путіна. Їхня наочна агітація містила фотографії двох жінок - нібито загиблих в Алеппо російських медсестер. Згодом виявилося, що ці фото взяті з інтернету. Імена "жертв" - Світлана Ременник і Катарина Лазар. Обидві жінки живі і працюють у німецьких медустановах.

Нагадаємо, 5 грудня Міноборони РФ повідомило, що в результаті обстрілу військового мобільного шпиталю в Алеппо загинули дві російські медсестри - Надія Дураченко і Галина Михайлова. Військове відомство звинуватило в атаці "бойовиків сирійської опозиції, а також покровителів терористів зі США, з Великобританії і Франції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram