ГоловнаСвіт

На Мальті заборонили "лікування від гомосексуалізму"

За "зміну, придушення і знищення сексуальної орієнтації або гендерної приналежності людини" передбачається штраф до €10 тис. або тюремний термін.

На Мальті заборонили "лікування від гомосексуалізму"

Мальта стала першою країною в Європі, в якій офіційно заборонили репаративну терапію - методику зміни сексуальної орієнтації людини з гомосексуальної на гетеросексуальну.

Про це повідомляє ВВС.

Закон про заборону цієї практики одностайно схвалили мальтійські законодавці.

Згідно з документом, за "зміну, придушення і знищення сексуальної орієнтації або гендерної приналежності людини" передбачається штраф до €10 тис. або тюремний термін до одного року.

У законі також зазначено, що ніяка сексуальна орієнтація або гендерна приналежність не може розглядатися як відхилення або хвороба.

Репаративна терапія заснована на ідеї, що гомосексуальність є наслідком психічного розладу.

Низка медичних організацій, у тому числі Всесвітня психіатрична асоціація, називають цю практику неетичною, ненауковою і шкідливою для здоров'я пацієнтів.

Прихильники репаративної терапії стверджують, що під час неї використовують стандартні психотерапевтичні методи, і люди можуть вдатися до неї з власної волі.

Сьогодні репаративну терапію частіше застосовують у США, ніж в Європі, при цьому в деяких американських штатах (зокрема в Каліфорнії та Іллінойсі) вона заборонена.

Нагадаємо, у вересні кузен Єлизавети II і нащадок Пушкіна зізнався в нетрадиційній сексуальній орієнтації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram