ГоловнаСвіт

WP: Пентагон приховав витрати на $125 млрд

У Міноборони США побоювалися різкого скорочення фінансування.

WP: Пентагон приховав витрати на $125 млрд
Пентагон
Фото: syria.t30p.ru

Пентагон, ймовірно, вирішив позбутися доповіді за результатами аудиторської перевірки, яка виявила $125 млрд необґрунтованих витрат.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на інтерв'ю і конфіденційні документи, що надійшли в розпорядження редакції.

Газета з'ясувала, що в січні 2015 року була видана доповідь, в якій оборонному відомству пропонувався "легкий спосіб" заощадити $125 млрд за п'ять років. Він при цьому не передбачав звільнення службовців або відправлення військових в запас, передбачалася лише оптимізація управлінських структур: наприклад, раннє відправлення службовців на пенсію, відмова від дорогих проектів із зовнішніми підрядниками та активніше використання інформаційних технологій.

Аудиторська перевірка виявила, що американські платники податків утримували понад мільйон працівників на допоміжних посадах, які майже не приносили користі військам.

Керівництво оборонного відомства, однак, вирішило засекретити джерела, на які посилається доповідь, а саме експертний висновок було видалено з сайту Міноборони: як повідомляє WP, високі військові чини злякалися різкого скорочення фінансування.

Видання зазначає, що скористатися цими даними зможе обраний президент Дональд Трамп: під час передвиборної кампанії він обіцяв ввести в дію значну кількість нових підрозділів, оптимізувавши витрати на беззбройний персонал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram