ГоловнаСвіт

Рогозін порадив Литві "використати на памперси" посібник про війну з Росією

Литовським учням роздали 30 тис. посібників про спротив російським військам у разі їхнього раптового вторгнення в країну.

Рогозін порадив Литві "використати на памперси" посібник про війну з Росією
Дмитрий Рогозин

Віце-прем'єр-міністр РФ Дмитро Рогозін запропонував литовським політикам використати для виробництва підгузків папір, призначений для друку посібника на випадок війни з Москвою.

Відповідну ідею заступник голови уряду Росії висловив на своїй сторінці у Facebook.

"Замість того щоб лякати школярів, краще б цей папір використали собі на памперси", - зазначив він. Так він прокоментував інформацію The Guardian про те, що литовським учням роздали 30 тис. посібників про спротив російським військам в разі їхнього раптового вторгнення в країну.

Наприкінці жовтня стало відомо про випуск у Литві посібника для громадян з протидії іноземному вторгненню. Пам'ятка під назвою "Підготовка до виживання в надзвичайних ситуаціях і на війні" містить детальні ілюстрації, на яких зображена російська бронетехніка і боєприпаси.

Під час презентації видання голова Міноборони Литви Юозас Олекас заявив, що ідея підготувати населення до потенційної війни пояснюється агресією Росії в Україні і можливим нападом на Литву.

26 жовтня кількість країн НАТО, які погодилися приєднатися до формування батальйонів Альянсу в Східній Європі, сягнула 16-ти.

У 2017 році Альянс розмістить у Східній Європі чотири батальйони: в Польщі, Естонії, Латвії та Литві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram