ГоловнаСвіт

Російський ВТБ заявив про DDoS-атаку на свої сайти

ФСБ раніше заявила про український слід в атаках, що готуються.

Російський ВТБ заявив про DDoS-атаку на свої сайти
Фото: vkurse.ua

Сайти російської банківської групи ВТБ піддалися кібератаці, повідомила її прес-служба "Інтерфаксу".

"На сайти групи ВТБ була здійснена DDоS-атака. Інфраструктура IT працює в штатному режимі, клієнти банків не відчувають жодних труднощів", - зазначив представник ВТБ.

У прес-службі групи повідомили, що не відзначили тенденцію до активного зняття готівки та дострокового розірвання договорів за вкладами в п'ятницю і вихідні дні. Офіси банків групи ВТБ працюють в штатному режимі.

Федеральна служба безпеки РФ (ФСБ) 2 грудня повідомила, що найбільші банки Росії в десятках міст повинні стати цілями масштабних кібератак, які почнуться з 5 грудня. ФСБ відзначала, що атаки підготовлені іноземними спецслужбами, а серверні потужності і командні центри для їх проведення розташовані на території Нідерландів і належать українській хостинговій компанії BlazingFast.

За даними російської спецслужби, кібератака повинна супроводжуватися масовим розсиланням провокаційних СМС-повідомлень і вкиданням в соцмережах інформації про банкрутство і відкликання ліцензій у провідних банків і про кризу кредитно-фінансової системи.

У неділю Генбанк, 50% якого володіють "влада" Криму і Севастополя, оголосив, що тимчасово вимкне банкомати. Причиною при цьому називалася кібератака, що готується на російську банківську систему, а метою - "запобігання несанкціонованих транзакцій і втрати клієнтами своїх коштів". У понеділок Генбанк повідомив про відновлення роботи банкоматів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram