ГоловнаСвіт

У фінському місті Іматра застрелили голову міськради та двох журналісток

Стрілець не був знайомий з жертвами і вибрав їх як об'єкти для атаки випадково.

У фінському місті Іматра застрелили голову міськради та двох журналісток
Жертва стрелка, председатель городского совета Иматры
Фото: ekarjala.fi

Опівночі 4 грудня в центрі фінського містечка Іматра (близько 200 км від Гельсінкі) були вбиті три жінки - голова міської ради та дві журналістки. За попередніми даними, стрілець вибрав жертв випадково. Після вбивства він здався поліції, пише пітерське видання "Фонтанка" з посиланням на фінську поліцію.

Близько опівночі молодий чоловік, озброєний мисливською рушницею, під'їхав на автомобілі до ресторану "Вуоксенвахті" на пішохідній вулиці Коскенпаррас в центрі Іматри. У ніч на неділю там, як і в найближчих закладах, було багато народу. Він вийшов з машини і практично впритул розстріляв трьох жінок біля самого входу в ресторан, коли вони виходили на вулицю. За словами одного з очевидців, одна з них намагалася втекти від нападника.

Поліція приїхала швидко – найближчий патруль був всього за 300 метрів від місця події. Вбивця чекав біля своєї машини, а коли до нього наблизилися правоохоронці, без опору здався. Затримання пройшло спокійно, зазначили в поліції.

Жертвами стрільця стали три місцеві мешканки – 1963, 1964 і 1980 рр. – голова міської ради та дві журналістки. І вони, і 23-річний вбивця, який має кримінальне минуле, – вроджені громадяни Фінляндії.

За попередніми даними, стрілець не був знайомий з жертвами і вибрав їх як об'єкти для атаки випадково.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram