ГоловнаСвіт

У Росії вбито ватажка російського осередку ІДІЛ

Операція з ліквідації терориста пройшла в селі біля міста Махачкали.

У Росії вбито ватажка російського осередку ІДІЛ
Фото: kavkaz-uzel.eu

Співробітники ФСБ і МВС Росії вбили ватажка "Вілаяту Кавказ" (осередок терористичної організації ІДІЛ на Північному Кавказі) Рустама Асельдерова.

За повідомленням прес-служби ФСБ, 3 грудня під час спецоперації на території села Талги Ленінського району міста Махачкали було заблоковано приватне домоволодіння, де ховалися Асельдеров і четверо інших членів вілаяту. "У процесі переговорів на пропозицію здатися бойовики відкрили стрілянину з автоматичної зброї по співробітниках правоохоронних органів. В результаті вогню у відповідь злочинці отримали поранення, несумісні з життям", - розповіли в ФСБ.

Асельдеров вперше потрапив в поле зору російських правоохоронних органів навесні 2007 року. В 2012 році став ватажком дагестанського осередку "Імарату Кавказ". У 2014 році Асельдеров одним з перших присягнув на вірність "Ісламській державі". У червні 2015 року представники цієї терористичної організації заявили про створення на території Росії так званого "Вілаяту Кавказ", який очолив Асельдеров.

За даними ФСБ, Асельдеров був причетний до підготовки і здійснення низки терактів на території Росії, а також до серії вбивств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram