ГоловнаСвіт

Індонезійські спецслужби запобігли спробі заколоту

Заколотники мали намір скористатися масовими протестами, які проходять у Джакарті.

Індонезійські спецслужби запобігли спробі заколоту

В Індонезії спецслужби заарештували вісьмох осіб за підозрою в підготовці заколоту, ще двох затримано за підозрою в розпалюванні міжрелігійної ненависті.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Серед заарештованих - політик і сестра колишнього президента країни Рачмаваті Сукарнопутрі, рок-музикант Ахмад Дхані і відставний генерал Ківлан Зен.

Змовники мали намір скористатися масовими протестами, які проходять сьогодні в столиці країни Джакарті. За даними поліції, вони планували виступити перед натовпом, після чого хотіли закликати людей блокувати або штурмувати парламент.

На вулиці Джакарти сьогодні вийшли близько 150 тисяч мусульман, які зібралися з усього острова Ява з вимогою відставки губернатора міста християнина Басуки Тжахаджі Пурнами, який, на їхню думку, образив Коран. Сам Пурнама стверджує, що лише критикував своїх опонентів, які використовують Коран у передвиборній кампанії.

Вибори губернатора Джакарти повинні пройти в лютому 2017 року. Ця посада вважається однією з ключових у політичній системі Індонезії. Діючий губернатор Джакарти Пурнама - союзник президента Відодо. До недавнього часу він вважався фаворитом гонки, але після скандалу з Кораном, згідно з опитуваннями, поступився лідерством супернику - 38-річному опозиціонеру-мусульманину Агусу Юдойоно, синові колишнього президента Сусіло Бамбанга Юдойоно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram